Prvá Letná olympiáda nízkoprahov už o 2 dni

14.06.2012 11:58

BRATISLAVA - Už o 2 dni sa v areáli Saleziánov Don Bosco na Mamateyovej 4 v Petržalke uskutoční I. Letná olympiáda nízkoprahov, ktorú organizuje nízkoprahový klub Fun Club Fortuna a spoločnosť Úsmev ako dar za pomoci partnerov  Saleziáni Don Bosco Petržalka, Madness Advertising company, Rhea, s. r. o., ENGE a zamestnancom spoločnosti DELL Slovensko, a.s..

Na tomto jedinečnom športovom podujatí sa zúčastní cca 70 detí z nízkoprahových klubov Fun Club Fortuna, Ichtys, Mládež Ulice a Ulita, ktoré si spolu zasúťažia v disciplínach ako futbal, vybíjaná, cyklistika, tanec, atletika, či preťahovanie lanom. Deti sa však môžu tešiť aj zaujímavé sprievodné aktivity ako Hula Hop, Twister, Activity, maľovanie na tvár, zážitkové aktivity a pod., ktoré budú prebiehať súbežne s olympijskymi disciplínami. K dispozícii bude aj tzv. chill out zóna v ktorej si budú môcť deti oddýchnuť a nabrať síl do ďalších súťaží či aktivít. 

Harmonogram podujatia:

09:00 - 10:00  Registrácia účastníkov pri vstupe do areálu
10:00 - 10:40  Otvárací ceremoniál v telocvični
10:45 - 16:10  Olympíjske disciplíny, sprievodné aktivity, chill out zóna
16:15 - 17:00  Vyhlásenie výsledkov, ukončenie podujatia

Pre deti sú pripravené odmeny v podobe medailí, diplomov a iných nemenej zaujímavých vecí. Občerstvenie bude počas dňa zabezpečené.

O podujatí:

Myšlienka nášho projektu vznikla na základe blížiacich sa Olympijských hier, ktoré sa budú konať tento rok v Londýne. Náš klub chce svojou činnosťou podporiť detské športové talenty, rozvíjať záujem o šport a pohybové hry u detí, spestriť deťom a mládež ich víkendový stereotyp života, vytvoriť nové priateľstvá medzi deťmi, oživiť spoluprácu medzi našimi nízkoprahmi a samozrejme priblížiť všetkým veľkolepú atmosféru letných olympijských hier :-).

Nezabudnite! Stretneme sa už túto sobotu 16. júna 2012 v areáli Saleziánov Don Bosco.

Autor: Jaroslav Filo